Kom tot rust tussen iconen in De klok
Elvis in De Klok

Over De Klok

Twee restaurants in één pand van één jonge eigenaar. Op de bovenverdieping van De Klok aan de Grote Markt in Sint-Truiden opent vandaag een fonduezaak, de eerste van de stad. "Voor een baas werken zou niets voor mij zijn", zegt de 24-jarige uitbater Steffen Heusdens.

"Deze pop-upzaak is ideaal voor in de wintermaanden", zegt Steffen Heusdens. "Als we de bovenverdieping mee in De Klok zouden verwerken, zou de keuken dat grote aantal tafels niet kunnen trekken. Een tijdelijke aparte fonduezaak leek ons dan ideaal. De voorbereidingen zijn heel anders bij dit concept, dat de keuken minder belast."

Op 24-jarige leeftijd twee horecazaken uitbaten, is niet alledaags. Ook opvallend is dat Steffen Heusdens nog maar twee jaar geleden zaakvoerder werd van De Klok.

Dankbaar

"Op mijn tweeëntwintigste kreeg ik de kans om De Klok over te nemen. Ik werkte hier al een tijdje, en de voormalige uitbaatster bood me plots die kans aan. Ze zag wellicht iets in mij. Ik ben haar daar nog steeds enorm dankbaar voor", lacht hij. De horecamicrobe zit al langer in het lijf van Heusdens.

Zus

"Op mijn vijftiende ging ik aan het werk. Ik rolde al snel in de horeca, en sindsdien ben ik er helemaal verliefd op geworden. Het is mijn passie. Ook mijn vader is altijd zelfstandige geweest, het zit dus in onze genen. Al snel besefte ik dat voor een baas werken niets voor mij was. Dus werd ik mijn eigen baas. Toch ben ik niets zonder mijn team van vijf personen. Ook mijn zus werkt hard mee, zij neemt het papierwerk voor haar rekening."

De vernieuwing van de Grote Markt is voor de uitbater zeker een troef geweest in het afgelopen jaar. "Het was een topzomer. Het plein is praktischer dan ooit. We breiden trouwens ook ons terras uit." Bij 't Fonduetje bieden ze vlees-, vis-, kaas- en chocoladefondue aan. De zaak is open op vrijdag, zaterdag en zondag telkens vanaf 18 uur, tijdens de herfst- en winterperiode van oktober tot eind februari.